Wat is KRAGT training?

KRAGT Training is een krachtige groepstraining voor kinderen vanaf 8 jaar t/m de puberleeftijd. De training geeft kinderen inzicht in het sociaal handelen. Het kind leert zichzelf beter kennen. Dit vergroot de weerbaarheid, sociale vaardigheid en het zelfbewustzijn. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen, waardoor ook het contact met anderen verbetert.

Ieder kind is onderdeel van een groter geheel. Het kind maakt deel uit van verschillende systemen zoals gezin, familie, vrienden, school, sportteam, de wereld waarin we leven. Al deze systemen en ervaringen binnen deze systemen zijn verbonden met verleden, heden en de toekomst van het kind.

Tijdens de KRAGT training leert het kind hoe het zich voelt en gedraagt binnen die systemen. De plek en/of het gedrag van een kind kan per systeem verschillen. Bijvoorbeeld: thuis is het kind de oudste en meestal open en vrolijk, terwijl het in de klas misschien een van de jongsten is en introvert gedrag laat zien of zichzelf soms buiten de groep plaatst. We laten het kind zien wat de keuzes zijn met betrekking tot loyaliteit in het gezin en de groep: erbij horen, (soms ten koste van jezelf) tegenover de andere keuze; dicht bij jezelf blijven, waardoor je jezelf mogelijk buiten de groep zou kunnen plaatsten. In de training komen onderwerpen aan de orde als: ‘Wat is de invloedsfeer van anderen op jou?’ ‘Hoe geef je je grenzen aan en hoe kun je er toch bij horen zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?’

Als kinderen zichzelf beter kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor de verdere ontwikkeling. Het kind leert zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Ook is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid, hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Het kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

De KRAGT training is ook een multi-sensorische training. Door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.

Voor wie is KRAGT training?

De KRAGT training is er voor kinderen en jongeren die

 • minder zelfvertrouwen hebben
 • onzeker zijn
 • stil en verlegen zijn
 • weerbaarder willen worden
 • zich buiten de groep voelen staan
 • moeite hebben met het aangeven van eigen grenzen

De KRAGT training is er voor kinderen met hulpvragen als:

 • Ik wil meer zelfvertrouwen hebben
 • Ik wil voor mijzelf durven opkomen
 • Ik wil leren met een ander kind in gesprek te gaan
 • Ik wil er graag bij horen in de klas/in het sportteam
 • Ik wil minder verlegen zijn
 • Ik wil meer durven zeggen

Door middel van leuke creatieve opdrachten en verbindende spelletjes leren de kinderen hun eigen talenten en kwaliteiten ontdekken en leren ze samenwerken met elkaar en wisselen ze ervaringen uit. Het is laagdrempelig en geschikt voor elk kind.

Praktische informatie

Duur: 5 lessen van 2 uur

Met: veel actieve en creatieve werkvormen

samenwerken met en leren van groepsgenoten

veel plezier met elkaar

Leeftijd: 8 – ca 13 jaar

Groepsgrootte: max 6 kinderen

Investering: €250

inclusief btw, materialen, eten, drinken, fruit, versnaperingen

Wanneer? Waar?

Locatie:

Wijkcentrum Oase (ruimte 5)

Benschopperweg 342

3401 BZ IJsselstein


Data:

juni/juli: maandagen 3 + 10 + 17 + 24 juni en 1 juli

sept/okt: maandagen 16 + 23 + 30 sept en 7 + 14 okt

nov/dec: donderdagen 7 + 14 + 21 + 28 nov en 12 dec


Tijden elke training is van 15.00 - 17.00 uur

Zelf & Zeker

Marij Becks

Jan Ligthartstraat 4

3401WD IJsselstein

06-41316504

marij@zelfenzeker.nl

KvK-nummer: 82797838

BTW-nummer: NL003730877B88

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring