Wie ben ik?

Mijn naam is Marij Becks. Gelukkig getrouwd met Marcel en ben moeder van drie lieve, leuke kinderen (een zoon uit 2004, dochter uit 2006 en zoon uit 2008). De oudste woont en studeert in Wageningen en de middelste in Nijmegen. De jongste zit nog op middelbare school. Ik woon en werk in IJsselstein. Na mijn studie econometrie (1995) in Tilburg heb ik een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt als in- en extern adviseur en binnen- en buitenland.

Van onderwijs....

In 2006 ben ik het in het middelbaar onderwijs gaan werken als docent wiskunde. Een geweldige ommezwaai in mijn carrière. Werken met jongeren is echt fantastisch! In mijn jarenlange ervaring in het middelbaar onderwijs heb ik vele gesprekken gevoerd met leerlingen/jongeren. Niet alleen over vak waarin ik les geef, maar ook over wat hen bezig houdt, hun talenten en onzekerheden en hun toekomstplannen. Ik begeleidde leerlingen in mijn lessen en ook in mijn mentoraat. In 2020 heb ik mijn kennis en ervaring verbreed en verdiept met de opleiding Kindercoaching (Academie voor Psychodynamica). Een zeer waardevolle aanvulling op mijn werk!

...naar eigen praktijk

Mijn passie en ervaring, werken met kinderen en jongeren (en hun ouders), zet ik nu voort in mijn praktijk voor kinder- en jongerencoaching en studiekeuzeadviestrajecten. In de studiekeuzeadviestrajecten komen mijn ervaringen in het onderwijs, bedrijfsleven en coaching mooi samen. Het is mijn doel om kinderen te helpen in hun kracht te komen en het vertrouwen te geven zichzelf te mogen zijn waar ze ook zijn. Zowel tijdens hun ontwikkeling in hun schoolgaande jaren als ook bij het kiezen van een vervolgopleiding. De uitspraak ‘het mooiste dat je kunt worden is jezelf’ past perfect bij mijn doel. Het is mijn doel om een kind ‘Zelf en Zeker’ te laten zijn en voelen.

Klein meisje en puber: ook ik was onzeker!

Als jong meisje voelde ik mij klein en onzeker, durfde niet vooraan te staan om me te laten horen of te laten zien. Ik kon enorm opkijken tegen de populaire jongens en meiden in de klas, zowel op basisschool als op middelbare school. Ik was stil en onopvallend aanwezig en kon daarnaast ook makkelijk leren. Ik voelde dat ik daarom anders was dan anderen: stil, onzeker, sensitief en ook nog eens slim. Ik had niet het lef om me daar doorheen te vechten. Ik wilde graag zijn als anderen, ik wilde zijn als de meer populaire leerlingen.

Na de middelbare school heb ik econometrie gestudeerd in Tilburg, ondanks mijn diepe wens om het onderwijs in te gaan. Ik voldeed aan de verwachtingen van mijn omgeving. Ondanks mijn heerlijke studententijd en drie mooie banen in het bedrijfsleven in binnen- en buitenland voelde ik mij nog niet op mijn plek. Na 12 werkzame jaren in het bedrijfsleven ging ik mijn gevoel achterna. Ik haalde mijn bevoegdheid om wiskunde te geven in de bovenbouw van havo en vwo en startte in het onderwijs. Ik vond het vanaf de eerste dag meteen fantastisch. Eindelijk doen wat ik altijd graag had gewild: het werken met en helpen van kinderen. Ik heb geen moment spijt gehad: ik had de keuze veel eerder moeten maken!

In mijn werk in het onderwijs was ik er voor de leerlingen: als docent en ook als luisterend oor. Kleine of grote problemen, leerlingen durfden het bij mij neer te leggen. Kinderen zijn soms even de weg kwijt, zijn de balans kwijt tussen zichzelf en hun omgeving, vragen zich af wie ze willen zijn en wie ze zijn. Ook jouw kind heeft deze onzekerheden bij het groot worden. En ik, ik had ze ook!

Terugkijkend naar mijn eigen, kleine ik zie ik een meisje dat gezien en gehoord wilde worden. Ik zie een meisje dat onzeker was en weinig zelfvertrouwen had. Als jong meisje en onzekere tiener had ik mezelf krachtiger willen voelen. Ik had toen beter willen leren omgaan met mijn onzekerheid, mijn gevoel durven volgen, mijn kwaliteiten ontdekken en deze durven laten zien, vertrouwen hebben in mijn eigen kunnen en vooral geloven in mijzelf. Datgene wat ik toen had kunnen gebruiken geef ik nu door aan de kinderen en jongeren van nu.

Marij in het kort...

Ik ben een sociaal persoon en heb extra oog en aandacht voor kinderen en jongeren die dat net even nodig hebben. Mensen om mij heen omschrijven mij als rustig, warm, behulpzaam, creatief, geduldig, gedreven, gestructureerd (soms een control freak) en makkelijk in de omgang.

Zelf & Zeker

Marij Becks

Jan Ligthartstraat 4

3401WD IJsselstein

06-41316504

marij@zelfenzeker.nl

KvK-nummer: 82797838

BTW-nummer: NL003730877B88

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring